Acai Bobice

Prednosti Acai Bobice

Acai bobice gdje kupiti

Postoje brojne zdrave bobice koje bi bile sjajan dodatak Vašoj prehrani. Acai bobice su jedne od najzdravijih koje ćete ikada pronaći.

Acai je bobica koja izvorno raste u amazonskoj prašumi. Ovo voće bogato antioksidansima se stoljećima uzgaja kao zdravo voće koje jača imunološki sustav i podiže energiju. Ovo egzotično voće srodno borovnici i brusnici, prema istraživanjima je bogato antioksidansima koji mogu pomoći u sprječavanju bolesti koje su povezane s nedostatkom kisika, te s brojnim drugim pozitivnim učincima na zdravlje.

Acai bobice

1. Srčane bolesti

Slično kao i kod crnog vina, istraživanje je pokazalo kako su acai bobice bogate antocijaninom, oblikom antioksidansa kod biljaka povezanog sa snižavanjem razine kolesterola u krvi. Također su bogate i biljnim sterolima koji imaju pozitivan učinak na stanice za zaštitu srca. Sprječavaju krvne ugruške, poboljšavaju cirkulaciju krvi i opuštaju krvne žile.

2. Otpornost na štetne organizme

Znanstvenici sa Federalnog sveučilišta u Rio de Janeiru, dokazali su da konzumiranje ekstrakta acai bobica može pomoći u borbi protiv štetnih organizama. Međutim, za taj zadatak preporučam ulje origana.

3. Pomoć u gubitku težine

Među nutricionistima poznato kao super-voće, acai nam može pomoći, ne samo u gubitku težine, već i održavanje zdrave težine. Jedno zanimljivo istraživanje iz Nacionalnog instituta za starenje, pronašlo je, prilikom laboratorijskog istraživanja na muhama, da pulpa acai bobice ima mogućnost smanjenja negativnih učinaka prehrane bogate mastima.

4. Pozitivno utječe na zdravlje kože

Danas mnogi moderni kozmetički proizvodi sadrže u sebi ulje acaija, ponajviše zbog visokog sadržaja antioksidansa. Štoviše, ulje acaija je sjajna prirodna alternativa kemijskim proizvodima za kožu, koji, prilikom dugotrajnog korištenja, mogu oštetiti kožu. Prilikom redovnog uzimanja, bobice mogu koži dati i zdravi sjaj. Štoviše, Brazilci jedu acai prah stoljećima kako bi liječili kožne bolesti.

5. Pomaže kod problema sa probavom

Uzimanje acai bobica može utjecati na čišćenje i optimalno održavanja probavnog sustava. Bobice imaju snažan detoksifikacijski učinak na ljudsko tijelo, te su poznati tradicionalni izvor dijetalnih vlakana. Naravno, postoje i druge vrste hrane bogate vlaknima, koje mogu imati isti učinak, poput mnogih drugih vrsta bobica.

6. Smanjuju iritaciju

Acai bobice sadrže sastojke koji mogu spriječiti uobičajene iritacije dišnih puteva.

7. Poboljšano zdravlje stanica

Općenito gledano, antocijanin koji se nalazi u acai bobicama, igra važnu ulogu u sustavu zaštite naših stanica, te ojačava stanice u borbi protiv ulaska slobodnih radikala.

8. Može pomoći u borbi protiv raka

Acai je vrlo bogat vitaminom C i elagičnom kiselinom, što je kombinacija koja značajno podiže imunološki sustav, te se pokazala učinkovitom u sprječavanju širenja raka. Jedno istraživanje u časopisu „Journal of Agriculture and Food Chemistry“, pokazalo je da polifenolski sastojci koji se ekstraktiraju iz acaija, smanjuju širenje stanica raka između 56-86%. Smatra se da fitokemikalije u acaiju mogu zaustaviti proces kancerogeneze na molekularnoj razini, ubijajući stanice tumora prije nego se razmnože. Acai bobice nisu lijek za rad, ali postoji nada da će daljnja istraživanja istražiti njihovu dobrobit i potencijalnu ulogu u borbi protiv ovih opakih bolesti.

9. Učinak protiv starenja

Iznimno bogate različitim vrstama biljnih fitokemikalija (antioksidansima), acai prah mogu doprinijeti mogućnosti usporavanja ili reverziji tipičnih procesa starenja povezanih sa štetom od oksidacije. Štoviše, bobice su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa na planeti, pa jedna bobica ima deset puta veću količinu antioksidanasa od grožđa i dva puta više od borovnica.

10. Povećanje energije

Zbog općenitog pozitivnog učinka na zdravlje, uzimanje acai ekstrakta može dovesti do povećanja razine energije i izdržljivosti, te pomoći u borbi protiv umora i iscrpljenosti. Kadgod trebate dozu energije, jednostavno pojedite nekoliko bobica i začas ćete opet biti spremni na akciju!

11. Bolji seks

Ova slavna crvena bobica je povezana i s poboljšanjem cirkulacije krvi u ljudskom tijelu, što je pojava koja može doprinijeti u povećanju seksualnog nagona, posebice kod muškaraca.

12. Povećanje mentalnih funkcija

Preliminarna istraživanja su pokazala da acai može spriječiti mentalnu neuravnoteženost i menopauzu kod žena.

Kupite originalni i certificirani acai. Ne samo da su sigurnije, nego su i boljeg okusa. Ako ne možete pronaći acai prah, vrlo dobar izvor antioksidansa mogu biti i goji bobice.

Acai Bobice Cijena & Acai Bobice Gdje Kupiti

Trenutno neke velike ponude na raspolaganju, tako da bi saznali najbolje acai bobice cijena i gdje kupiti kliknite na link na desnoj strani ove stranice.

Kupiti Acai Bobice >>

Acai Bobice Iskustva